Könyvelő iroda


Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

A 2024. július 8-ai Magyar Közlönyben megjelentek alapján, szigorodnak a munkaerőpiacra lépők szociális hozzájárulási adókedvezményének szabályai. Összefoglaltuk, hogy a társaságoknak milyen szocho változásokat kell figyelembe venniük 2024. augusztus 1-jétől.

Bővebben...

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

Létrehozva 2024. július 15. (hétfő) 08:34

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.

Bővebben...

Az osztalék könyvelése és az osztalék adózása

Létrehozva 2024. június 25. (kedd) 08:54

Az osztalékról szóló döntést évente egyszer a beszámoló elfogadásakor lehet meghozni, amikor a társaság legfőbb szerve dönt az osztalék mértékéről, és az osztalék kifizetéséről. A hatályos előírások alapján az előző üzleti évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékot lehet az osztalékról szóló döntés során figyelembe venni.

Bővebben...

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása: értéket teremt

Létrehozva 2024. június 21. (péntek) 10:43

Évente közel 200 milliárd forintot fizetnek be a hazai vállalkozások rehabilitációs hozzájárulásként az államkasszába, mivel a foglalkoztatottak között a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya nem éri el az öt százalékot. Becslések szerint ez a csoport akár 100 ezres tartalékot is jelenthet a magyar munkaerőpiacnak. Az ezen munkavállalók munkába állításához szükséges jól átgondolt stratégia kidolgozásához és megvalósításához a legtöbb vállalat jelenleg nem tud megfelelő szakembert allokálni, ezért érdemes külsős szakértő vagy HR szolgáltató támogatását bevonni.

Bővebben...

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

Létrehozva 2024. június 13. (csütörtök) 14:19

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Bővebben...